Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiformand: Antallet af betjente til Folkemøde mindst tidoblet

Mange flere betjente - heriblandt udlånte fra Jylland - holder vagt til Folkemødet end tidligere år. Det fortæller politiformand Claus Oxfeldt, der frygter, de jyske politikredse vil lide under manglen på politi.

ARKIVFOTO. Politiforbundets formand Claus Oxfeldt
ARKIVFOTO. Politiforbundets formand Claus Oxfeldt

Antallet af betjente på Folkemødet bliver »mindst tidoblet« sammenlignet med tidligere år. Det fortæller formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

Det store politiopbud skyldes først og fremmest terrorangrebet, der ramte København i februar, og som siden har forhøjet terrorberedskabet i landet væsentligt.

Blandt de mange betjente, der skal vogte solskinsøen fra 11.-14. juni, skal en del jyske kollegaer være med til at sørge for sikkerheden blandt de mange deltagere. Det giver alt andet lige færre hænder til at løse opgaverne hjemme i kredsene, påpeger politiformanden.

»Det betyder i al sin enkelthed, at de opgaver, de skulle have lavet i det jyske, i bedste fald bliver lavet af andre, men i værste fald og nok mest sandsynligt ikke løst, fordi der vil være færre,« siger Claus Oxfeldt.

»Det er ikke sådan, at man i dansk politi har et beredskab, man er klar til at sætte ind, når der sker noget uforudset,« tilføjer han.

Højreekstremister bidrager også til øget bevogtning

Også de anmeldte besøg fra flere højreekstremistiske politikere bidrager til, at beredskabet er blevet hævet, betoner Claus Oxfeldt:

»Når utraditionelle personer som Geert Wilders og andre kommer og skal deltage, gør det, at sikkerhedsopbuddet bliver væsentligt større. Man kan være lidt nervøs for, at den folkelige, fornøjelige og festlige stemning måske bliver lidt anderledes, fordi politiet skal være skarpe og klar til at gribe meget hurtigt ind,« siger han.

Blandt de kontroversielle deltagere på dette års Folkemøde er udover den hollandske, islamkritiske politiker Geert Wilders også den græske europaparlamentariker Georgios Epitideios, der er medlem af Gyldent Daggry, der af modstandere er anklaget for at være nynazistisk. Også Nicolai Sennels, dansk talsperson for islamkritiske For Frihed, det tidligere Pegida, har meldt sin ankomst til Folkemødet.

TV: Ekstremister kan puste liv i Folkemøde:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.