Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiforbund: Vi skal ikke lege smykke-vurderingsmænd

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, mener ikke, at politiet kan vurdere værdien af flygtninges smykker.

Står det til Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, kommer politiet ikke til at skulle vurdere værdien af flygtninges smykker.
Står det til Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, kommer politiet ikke til at skulle vurdere værdien af flygtninges smykker.

Politiet kommer ikke til at skulle vurdere flygtninges smykker, hvis det står til Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

»Vi er ikke ansat som vurderingsmænd. Du skal ikke spørge mig, om jeg kan se forskel på, om en ring koster 1000 eller 5000 kroner, for det kan jeg ikke,« siger han.

I et lovforslag fra regeringen er der ellers lagt op til, at politiet skal tage værdier fra flygtninge, hvis de kommer til Danmark med værdier, der overstiger 3000 kroner.

Men efter at Claus Oxfeldt mandag har snakket med rigspolitichefen og justitsminister Søren Pind (V), forestiller han sig ikke, at politiet skal til at konfiskere eksempelvis smykker.

»Det skal vi slet ikke ind i, og det har jeg heller ikke fantasi til at forstille mig kommer til at ske,® siger han.

I forvejen mener han, at politiet gør meget af det, som ligger i lovforslaget: De gennemgår flygtninges effekter, stiller spørgsmål om deres rute og deres identitet.

Han bekræfter også, at det før er set, at flygtninge er kommet med store pengebeløb til landet og tror hovedsageligt, at det er sådanne tilfælde, politiet vil tage sig af i fremtiden.

»Jeg forestiller mig, det er noget med, at hvis en flygtning kommer med 50.000 i lommen, så skal man gå ind og vurdere det - og det skal man under alle omstændigheder i dag,« siger han.

Mange har ellers hidset sig op over lovforslaget, som er blevet diskuteret i stor stil på blandt andet de sociale medier.

Men Claus Oxfeldt opfordrer til, at man afventer lovforslagets endelige detaljer.

»Jeg synes måske nok, at vi er nødt til at have en smule is i maven. Jeg skal også nok komme op på den store klinge, hvis det viser sig, at vi skal pille vielsesringen af flygtninge,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.