Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiforbund beder politikere om afklaring på optag

Hvad skal der ske, indtil en ny politiskole i Vejle står klar i 2020, spørger Claus Oxfeldt.

København. En politisk aftale på Christiansborg betyder, at optaget på politiuddannelsen skal øges fra 2018. Men den bygning, som skal facilitere udvidelsen af uddannelsen, står først klar i 2020.

Det står ikke klart, hvad der skal ske indtil da. Og det er et problem, mener formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt. Han beder politikerne om at få styr på, hvad der skal ske, indtil den nye politiskole står klar.

- Jeg har en klar forventning om, at der skal findes en midlertidig løsning, så man er klar til at optage elever 1. januar 2018, siger han.

- Det burde ikke være så svært. Det må man bare finde en løsning på. For borgerne bliver gidsler i det her. Vi har et politi, der er alt for få til for mange opgaver.

Ifølge Dansk Folkeparti er det "helt afgørende", at optaget øges, som var politiskolen klar til brug fra 2018.

- Om det så skal ske i Vejle eller i en midlertidig politiskole i det vestdanske, det må vi løse i løbet af forhandlingerne i efteråret, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Hvad løsningen bliver er ifølge Claus Oxfeldt underordnet, så længe der bliver uddannet nogle flere betjente hurtigt.

- Hvordan man løser det, må andre finde ud af. Men jeg synes, at det er håbløst, at der er gået halvandet år, siden man startede op på den her flerårsaftale for dansk politi, siger han.

- Her lå det implicit, at der skal skulle være en ny politiskole i det vestlige Danmark.

Om nødvendigt kan man eventuelt lave en ordning, der gør brug af faciliteterne på den nuværende politiskole i Brøndby, mener Claus Oxfeldt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.