Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet har registreret 205 asylansøgere på en uge

Der er hver dag registreret mellem 23 og 36 asylansøgere i Danmark den seneste uge.

København: Mandag blev der registreret 23 nye asylansøgere. Den seneste uge er der dermed registreret 205 asylansøgere, viser en ny opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Størsteparten kommer fra Afghanistan.

Antallet af asylansøgere løber op på 1145, siden regeringen 4. januar indførte den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

Tallene stammer fra politiets system, Polsas, og er forbundet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer.

Således oplyste ministeriet mandag, at antallet af asylansøgere søndag var 14. Det tal er tirsdag blevet justeret til 23.

Trods justeringerne lægger den nyeste opgørelse sig op ad tendensen med, at antallet af asylansøgere holder sig på et lidt lavere niveau i forhold til først på måneden.

Således ankom der henholdsvis 109, 159 og 131 asylansøgere de første tre dage, efter politiet havde iværksat stikprøverne på grænsen.

I forbindelse med finanslovforslaget opjusterede Venstre-regeringen forventningen for antallet af asylansøgere fra 15.000 til 25.000 for i år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.