Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi-nødråb overrasker SF

Det chokerer SFs retsordfører, hvad der må skæres væk af politiopgaver på grund af terrorbekæmpelsen i København. Ordføreren stiller spørgsmålstegn ved, om Danmark er mandskabsmæssigt polstret til at håndtere et terrorangreb.

Det er chokerende og overraskende, at politiet skal skære kraftigt i deres opgaver, fordi der skal leveres betjente og mandskab til terrorbekæmpelse i København.

Sådan lyder kommentaren fra SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), efter formændene for de sjællandske politiforeninger til Berlingske siger, at det forøgede terrorberedskab i København tyngder det lokale politiarbejde.

»Jeg er klar over, at politiet er ude i en vanskelig opgaveprioritering, når de i månedsvis leverer ekstra mandskab til patruljering og efterforskning efter terrorangrebet. Men det chokerer mig alligevel at læse sort på hvidt, hvad der må skæres væk af opgaver,« lyder det fra retsordføreren i en skriftlig kommentar.

Selve redegørelserne om terrorangrebet i København forventes først i maj, men Karina Lorentzen Dehnhardt forventer, at justitsminister Mette Frederiksen (S) er villig til at diskutere nye initiativer på baggrund af redegørelserne.

»Ministeren har heldigvis lovet, at hvis redegørelserne viser et behov, så skal der følges op med nye initiativer. Det er jo klart, at med de her oplysninger, bliver det et centralt omdrejningspunkt i de nye forhandlinger, for vi skal sikre, at politibetjeningen kan være god nok, selvom der skal leveres til terrorberedskab også,« siger ordføreren, der dog er bekymret for, om Danmark overhovedet er klædt godt nok på rent mandskabsmæssigt til at kunne håndtere et terrorangreb.

Siden 2011 er antallet af politibetjente i Danmark faldet med knap 500 betjente. I dag er der i alt 10.566 ansatte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.