Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Planerne er ændret: Ingen udvisningsdømte i nyt fængsel

Udenlandske kriminelle skal alligevel ikke afsone i det nye Storstrøms Fængsel, som det ellers var planen.

København. De udvisningsdømte udlændinge, som i dag sidder på den ene af to udrejseafdelinger i Nyborg Fængsel, skulle efter planen være flyttet til det nyopførte og topmoderne Storstrøms Fængsel på Falster.

Men de planer er ændret.

Dansk Folkeparti har protesteret kraftigt, fordi partiet mener, at forholdene i fængslet er for gode for kriminelle udlændinge.

Protesterne har virket, for nu har justitsministeren ændret planerne i sidste øjeblik.

Justitsministeriet oplyser til Ritzau, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har imødekommet Dansk Folkepartis ønske. Det betyder, at de udvisningsdømte bliver siddende i Nyborg Fængsel.

- Vi synes, det er fornuftigt, at regeringen nu har accepteret, at selvfølgelig skal vi ikke have udvisningsdømte i det nye fængsel på Falster, siger Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand.

Omkring en tredjedel af de 54 fanger, der i løbet af oktober og november som de første flytter ind i Storstrøms Fængsel, skulle have været kriminelle udlændinge, der skal udvises efter afsoningen.

- Der er ingen tvivl om, at et nyt og moderne fængsel giver nogle meget bedre forhold. Det var forkert, at nogle, der skal hjem til deres hjemland, skulle afsone under nærmest luksuriøse forhold, siger Peter Skaarup.

- Man kan så diskutere, om forholdene er for gode selv for danske indsatte. Men det skal først og fremmest være dem med henblik på, at de kan komme ud på den anden side på en fornuftig måde, siger han.

Storstrøms Fængsel har plads til 250 fanger, og fængslet er bygget med fokus på resocialisering. Der er blandt andet kunst på væggene og skulpturer i udendørsarealerne.

Det moderne fængsel har mulighed for effektiv sektionering og er derfor særligt egnet til at huse flere forskellige grupper af indsatte.

Fængslet blev officielt indviet 27. september.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.