Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Plan mod parallelsamfund omfatter op mod 50.000 danskere

Regeringens nye plan omfatter flere boligområder, hvor personer med dansk og vestlig oprindelse er i flertal.

Regeringens nye plan omfatter flere boligområder, hvor personer med dansk og vestlig oprindelse er i flertal.
Regeringens nye plan omfatter flere boligområder, hvor personer med dansk og vestlig oprindelse er i flertal.

Regeringens plan mod parallelsamfund omfatter op mod 50.000 danskere.

Det skriver Jyllands-Posten.

I en lang række af de områder, som rammes af planen er danskere eller personer med vestlig baggrund i flertal, viser en gennemgang, som avisen har foretaget.

I 20 af de 57 boligområder, som rammes, er personer med ikkevestlig baggrund en minoritet, og flere steder udgør personer med dansk og vestlig oprindelse mere end to tredjedele.

Det står i kontrast til, at regeringen begrunder flere af sine nye initiativer med, at »for mange børn i udsatte boligområder lever isoleret fra det danske samfund« og »kun sjældent møder danske børn« og ikke lærer det danske sprog godt nok, skriver Jyllands-Posten.

I sin nye plan lægger regeringen blandt andet op til, at børn i de såkaldt udsatte boligområder skal i obligatorisk dagtilbud 30 timer om ugen fra de er et år.

Ellers trækkes forældrene i børneydelse. I disse områder skal udlejere af almene boliger også lettere kunne opsige beboernes lejekontrakter, hvis en ejendom sælges.

Et af de omfattede boligområder er Søndermarksvej i Fredericia. Her har 73 procent dansk oprindelse.

Derfor undrer det Harald Peter Rasmussen, at de cirka 1200 beboere skal underlægges nye regler.

Han er afdelingsformand for afdeling 217, der er en af fire i Sønderparken.

»Man går ikke først ind og ser på behovet i afdelingerne. Jeg mener ikke, at et område som vores har behov for den tvang,« siger han til Ritzau og tilføjer:

»Umiddelbart ville jeg sige nej, men så ville jeg sige ja alligevel. Selvfølgelig har vi da også det, men de er ikke så store, at man skal ramme så mange mennesker.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.