Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pirater er klar til at erobre Folketinget

Kun fire måneder efter at Piratpartiet så dagens lys i Danmark, er det nu blevet godkendt som partinavn til Folketingsvalg. Nu skal der samles stillere.

Se mere

Kursen er sat. Folketinget er destinationen. Næste kryds på skattekortet er de næsten 20.000 underskrifter, der skal til for at stille op til næste Folketingsvalg.

Blot fire måneder efter Piratpartiet blev stiftet i Danmark, er det nu blevet godkendt som partinavn, og togtet mod Folketinget er begyndt.

- Stemningen er høj, og vi er glade. Det er noget, vi har kæmpet for i lang tid, siger næstformand i partiet Erik Ernst.

Piraternes mærkesager er en reform af ophavsretsloven, mere retssikkerhed på internettet og at afskaffe alle patenter.

I første omgang handler det dog om at samle de nødvendige 20.000 underskrifter for at få lov at stille op. Og næstformanden er optimistisk.

- Jeg tror, at vi i hvert fald kan hente halvdelen af vores stemmer på nettet. Efterfølgende vil vi gå ud på gader og stræder og gøre folk opmærksom på os selv og vores politik, siger Erik Ernst.

Det danske parti kan hente inspiration fra piratpartierne i vores to nabolande. I Tyskland stiller Piratpartiet op til Bundestag ved valget i dag den 27. september, og i Sverige stiller Piratpartiet op til Riksdagen i 2010.

De svenske pirater havde stor succes, da de ved EU-parlamentsvalget vandt et enkelt mandat, og derved kunne borde én af de i alt 18 eftertragtede svenske stole i EU-Parlamentet.

- Vi håber også at komme i EU-parlamentet en dag, men i første omgang handler det om at få sat gang i en bevægelse, siger Erik Ernst.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.