Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pind: Medier tager ikke trusler mod Danmark alvorligt

Søren Pind ønsker at indføre sessionslogning i Danmark, men en lang række partier er imod forslaget.

København: Justitsminister Søren Pind (V) mener ikke, at de danske medier tager truslen mod Danmark alvorligt, og at de heller ikke har forstået, hvorfor det er vigtigt at indføre sessionslogning af danskernes internetadfærd.

- Truslen er alvorlig. Vil I (medierne, red.) ikke nok også tage den så alvorligt, at I i det mindste prøver at forstå, hvad der sker, skriver han tirsdag aften på sin Facebook-profil.

Rigspolitichefen, Jens Henrik Højbjerg, var tidligere tirsdag ude og sige, at han ikke ser sessionslogning som overvågning, men at han sidestiller det med de andre værktøjer, som politiet i forvejen råder over.

Det er den udmelding, som Søren Pind nu er ude og bakke op om. Han mener ikke, det er politiet, der støtter ham - men omvendt.

- Jeg har forstået på politiet, at logning på nettet for at bekæmpe grove forbrydelser er uomgængeligt, fordi de kriminelles kommunikation skifter fra mobil - hvor der logges - til nettet, hvor der i dag ikke lovligt kan logges, skriver han.

- Det er derfor ikke politiet der støtter mig - men mig, der på politiets faglige og vedholdende insisterende indstilling, støtter dem.

- Politiet siger til mig, at dette instrument kunne have ført til, at Omar El Hussein eventuelt ville være blevet pågrebet hurtigere. Jeg gad godt se den justitsminister, der i den sammenhæng ville svigte sin opgave og blankt afvise dette, skriver Søren Pind i sin status, som han til slut underskriver "Frihedsministeren".

Sessionslogning betyder, at kommunikationen fra apps som Skype og Messenger skal lagres og kunne udleveres til myndighederne.

Sessionslogning har tidligere været brugt i Danmark, men blev afskaffet i 2014.

Under den tidligere ordning skulle teleselskaberne udtage stikprøver af data fra centrale steder på nettet. Nu lægges der op til en logning af hver eneste session, der bliver foretaget på internettet relateret til den enkelte bruger.

Den idé har fået umiddelbar støtte fra Dansk Folkeparti, mens blandt andre Enhedslisten har udtrykt stærk skepsis, fordi partiet mener, at logningen vil krænke danskernes privatliv.

Venstrefløjen har fået en umage allieret i De Konservative, der også mener, at forslaget er for indgribende.

Forslaget har i forvejen mødt modstand fra LA, AL, SF, R og EL.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.