Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Olsen Dyhr i hårdt angreb på de Radikale

I sin tale på SFs landsmøde kritiserer Pia Olsen Dyhr de Radikale for at skabe øget ulighed. Samtidig kræver hun en dagpengeløsning - nu.

SF holder landsmøde den 18. og 19. april i Falkonercenteret på Frederiksberg. Her Pia Olsen Dyhr med sin åbningstale.
SF holder landsmøde den 18. og 19. april i Falkonercenteret på Frederiksberg. Her Pia Olsen Dyhr med sin åbningstale.

SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), lægger på partiets landsmøde i Falconer Salen i København markant afstand til de Radikale.

Den radikale leder, Morten Østergaard (R), har i de seneste uger leveret en række svar på, hvordan en ny regering bør tackle de økonomiske udfordringer, som venter efter 2020. Men med blandt andet idéen om at se på en omlægning af brugerbetaling i sundhedsvæsnet er Østergaard med til at skabe øget ulighed, mener Pia Olsen Dyhr.

»En ting står i hvert fald tindrende klart – at det er tydeligt, at De Radikale ikke lytter, eller i hvert fald kun til en bestemt slags økonomer. Nemlig de økonomer, der tror, at lavere topskat, øget brugerbetaling og opgør med universelle velfærdsydelser er vejen frem,« siger Pia Olsen Dyhr.

Hun peger på, at øget ulighed fører til, at færre får en uddannelse, og at folk dør tidligere.

»Så er det jo ubekvemt, at den ulighed, der følger med i købet, har så mange skadelige virkninger. Men kære Radikale: Politik handler om alle mennesker,« siger SFs formand med henvisning til de Radikales slogan om, at »det handler om mennesker«.

Olsen Dyhr opfordrer samtidig statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at finde en løsning på dagpengespørgsmålet - helst inden valget.

Over 54.000 mennesker har mistet retten til dagpenge, påpeger SFs formand, og det er simpelthen alt for dårligt, understreger hun.

»Så kære Helle - valget er ikke udskrevet. Vi kan nå det endnu. Skal vi ikke rette op på det bras af en dagpengereform, de borgerlige skabte?« spørger SF-lederen og foreslår at starte med at halvere genoptjeningskravet til et halvt år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.