Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Olsen Dyhr: Det var »en kæmpe fejl« at koble overenskomst til en politisk reform

SF kalder tidligere regerings ageren i lærerlockout en fejl, mens S vil lære af forløbet.

ARKIVFOTO: Anette Vilhelmsen og Pia Olsen Dyhr præsenteres som to af de nye ministre af Helle Thorning-Schmidt efter en ministerrokade.
ARKIVFOTO: Anette Vilhelmsen og Pia Olsen Dyhr præsenteres som to af de nye ministre af Helle Thorning-Schmidt efter en ministerrokade.

I 2013 blev omkring 50.000 folkeskolelærere lockoutet af Kommunernes Landsforening (KL).

Ifølge Annette Vilhelmsen, der dengang var formand for det daværende regeringsparti SF, var lockouten aftalt med regeringen. Det skriver hun i en ny bog.

Selv samme SRSF-regering afsluttede konflikten med et lovindgreb.

Nuværende SF-formand Pia Olsen Dyhr var selv på daværende tidspunkt minister for handel og investeringer. Hun ønsker ikke at kommentere, hvorvidt Annette Vilhelmsens udlægning af forløbet er korrekt.

I en mere generel skriftlig kommentar kalder hun forløbet omkring lockouten »en fejl«.

»Vi har flere gange sagt, at det var en kæmpe fejl at koble en overenskomst til en politisk reform. Det mener vi stadig, og vi har også tænkt os at gøre alt, hvad vi kan for at rette op på fejlen,« skriver Pia Olsen Dyhr.

Lovindgrebet, der afsluttede konflikten, blev fremsat af den daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Hun er i dag formand for Socialdemokratiet.

Hun ønsker onsdag aften ikke at udtale sig. Heller ikke partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, ønsker at stille op til interview onsdag aften.

Hans skriftlige kommentar giver heller ikke direkte svar på, om S kan genkende Annette Vilhelmsens udlægning af forløbet:

»Vores regering ønskede en bedre folkeskole med blandt andet mere tid til undervisning, faglighed og bevægelse. Det var den politiske ambition.«

»Samtidig var både regeringen og KL optaget af arbejdstidsreglerne. Det er ingen hemmelighed. Det betyder dog ikke, at der var et ønske om at gribe ind i en konflikt på arbejdsmarkedet. Heller ikke selv om det senere viste sig nødvendigt.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.