Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Kjærsgaard: Værdipolitikken er i skred

DFs værdiordfører, Pia Kjærsgaard, anklager ved de Radikales nytårsstævne Det Radikale Venstre for at have udløst et skred i værdipolitikken.

Pia Kjærsgaard fra DF og kulturminister Marianne Jelved debattere under Det Radikale Venstres nytårsstævne på Hotel Nyborg Strand.
Pia Kjærsgaard fra DF og kulturminister Marianne Jelved debattere under Det Radikale Venstres nytårsstævne på Hotel Nyborg Strand.

På en lang række områder er regeringen - og særligt Det Radikale Venstre - ved at skubbe værdipolitikken i den gale retning.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), der er inviteret til debat med kulturminister Marianne Jelved (R) ved de Radikales nytårsstævne, som i weekenden har fundet sted i Nyborg på Fyn.

- Der er ingen tvivl om, at kulturkampen er i fuld gang, lyder det fra Pia Kjærsgaard, da debatten er skudt i gang.

- Jeg synes, at under den her regering - med stærk indflydelse fra Det Radikale Venstre - er værdipolitikken i skred, siger Kjærgaard og nævner familiepolitikken, selve kulturpolitikken, kirkepolitikken og udlændingepolitikken, som noget af det, den nuværende regering har trukket i den gale retning.

- Det er alt det, der drejer sig om at værne om danskheden, vores nationale identitet, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

- Regeringen har ikke lagt skjul på, at man punkt for punkt vil ændre det, som VOK i en 10-årig periode byggede op. Jeg kan sige, at det samme vil gøre sig gældende efter næste folketingsvalg, når vi - og det tror jeg på - kommer til magten, siger Pia Kjærsgaard, der også erklærer sin støtte til kongehuset og kalder det »ualmindeligt barnligt«, at ikke alle radikale folketingsmedlemmer vil rejse sig op for Dronningen, når Folketinget åbner.

Også forslaget fra Radikal Ungdom om at tillade ægteskaber med tre eller flere partnere får en hård medfart.

- Familien, som for mig og Dansk Folkeparti er et samlingspunkt, er vigtig. Den synes jeg også, man er ude efter, siger Pia Kjærsgaard.

- Og så kan jeg ikke rigtig finde ud af, om de der ting, der har været fremme fra Det Radikale Venstre, om det virkelig er Det Radikale Venstres mening, at man skal have ægteskaber med flere parter, siger Kjærsgaard og udløser latter i salen.

- Jeg kan godt forstå, at I griner - at børn skal have fire forældre? Er det bare for sjov? spørger Kjærsgaard.

Da Marianne Jelved får ordet, svarer hun:

- Jeg har glemt at spørge Radikal Ungdom, hvad de mener med det. Det er i hvert fald ikke noget, der er vokset op i min baghave, siger Jelved, der også understreger, at hun »sætter stor pris på kongehuset«.

- Det er et godt eksempel på en kulturinstitution, som er 1.000 år gammel, og som skiller og forener mennesker, men uanset hvad, er det et fælles kulturgrundlag, men vi har ret til at have vores mening om det, siger Jelved.

Debatten mellem de to veteraner i dansk politik er det sidste punkt på nytårsstævnets dagsorden. Nytårsstævnet har fundet sted i weekenden og afsluttes i eftermiddag med et oplæg af de Radikales landsformand, Klaus Frandsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.