Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Kjærsgaard langer ud efter EL-profil for »nar«-udtalelse

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard langer ud efter Enhedslistens Per Clausen, der søndag har kaldt provokunstneren Dan Park for en nar efter et overfald.

Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti i sit hjem i Gentofte.
Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti i sit hjem i Gentofte.

Det er at gå over grænsen, når Enhedslistens Per Clausen (Ø) søndag kalder den svenske provokunstner Dan Park for en »nar«.

Det siger Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard (DF), som langer ud efter sin folketingsfælle.

»Jeg synes jeg ikke om, at han bruger det ord, for det kommer ikke sagen ved, hvad nogen har bedrevet, hvis de bliver fysisk overfaldet. Det skal man holde helt adskilt,« siger Pia Kjærsgaard.

Dan Park stod søndag frem med historien om, at han 1. januar blev angrebet af maskerede personer på Nørrebro. Dan Park blev blandt andet sparket og slået i hovedet.

Per Clausen skrev efterfølgende på Twitter, at han tog afstand fra gerningen, men at det ikke ændrede på hans mening om den racisme-dømte kunstner.

»Fordømmer altid vold, men Dan Park er hverken kunstner eller politisk modstander, men en nar,« skriver Per Clausen.

Pia Kjærsgaard mener, at Per Clausen skal trække sin udtalelse tilbage.

»Han kan ikke tillade sig at sige det i en situation, hvor Dan Park naturligvis føler sig dårligt tilpas. Så kommer det ikke sagen ved,« siger hun.

Også Venstres Jakob Engel-Schmidt (V) mener, at Per Clausen skal tage sine ord i sig igen.

Trods Per Clausens afstandstagen fra overfaldet, mener Pia Kjærsgaard stadig, at hans udtalelse viser, at Enhedslisten har svært ved at tage afstand fra lignende gerninger.

»Det beviser, at Enhedslisten altid har svært ved at tage afstand fra fysiske overfald,« siger hun.

Per Clausen har ikke svaret på henvendelser fra Berlingske Nyhedsbureau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.