Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Kjærsgaard: Kritikere kan ødelægge Dansk Folkeparti

Det kan få store konsekvenser, hvis DF-medlemmer offentligt kritiserer partiet, påpeger den tidligere formand. Tiden i Fremskridtspartiet har lært hende, at kritik bør holdes internt, og derfor accepterer DF ikke kritikere i dag.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Når Dansk Folkeparti slår hårdt ned på medlemmer, der offentligt kritiserer partiet, er det en politisk form for selvforsvar.

Det er nemlig dybt skadeligt for partiet, hvis kritik ikke bliver holdt internt, eller hvis medlemmer kommer med upassende udtalelser i offentligheden.

Det forklarer tidligere DF-formand og nuværende værdiordfører, Pia Kjærsgaard, efter Berlingske og Politiko.dk fredag har beskrevet, hvordan DF-toppen med hård hånd lukker ned for kritikere. Og hvordan potentielle medlemmer bliver screenet, inden de kan blive del af holdet.

»De her folk har ret til at bruge deres ytringsfrihed. Vi gider bare ikke høre på dem i Dansk Folkeparti, fordi de kan ødelægge partiet med den måde, de optræder på,« siger Pia Kjærsgaard, der fredag besøgte Berlingskes TV-studie.

Du kan se hele indslaget her og læse videre nedenunder:

 

Når Pia Kjærsgaard og resten af DF-toppen har slået fast, at medlemskritik ikke skal finde vej til avisspalter eller læserbreve, skyldes det Pia Kjærsgaards fortid som fremtrædende medlem af Fremskridtspartiet, fortæller DF-politikeren.

»Vælgerne kan absolut ikke fordrage, når politikere i et parti skændes internt, og jeg ved, hvad jeg taler om, for jeg har i 10 år været politisk ordfører for Fremskridtspartiet, hvor den slags ting foregik. Der svor jeg, at på det tidspunkt, hvor vi stiftede Dansk Folkeparti, der skulle det ikke forekomme.«

DFs værdiordfører vil ikke forhindre folk i at sige deres meninger, men:

»Hvis man kommer med racistiske holdninger, eller man er meget vulgær i sine udtalelser, hvorfor i alverden skulle vi så sige: »hjerteligt velkommen, vi glæder os virkelig meget til at have dig som medlem..,« siger Pia Kjærsgaard.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.