Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Kjærsgaard klar til nye kampe med Jelved

Med ministerudnævnelsen af Marianne Jelved er der lagt op til flere politiske slagsmål mellem to af dansk politiks mest rutinerede - og bestemte - kvinder.

Det gik hedt for sig mellem Marianne Jelved og Pia Kjærsgaard, da førstnævnte var formand for de Radikale i to omgange, og da sidstnævnte var øverste leder i Dansk Folkeparti.

De to politiske modpoler er siden slutfirserne ramlet sammen i store politiske slag, og med udnævnelsen af Marianne Jelved som kulturminister og Pia Kjærsgaards rolle som Dansk Folkepartis værdiordfører kan vi formentlig se frem til flere ophedede, politiske debatter mellem de to bestemte damer.

- Jeg har allerede fået en invitation til en debat med Marianne Jelved, så det kunne da godt se sådan ud. Jeg kan forstå, at Marianne Jelved vil til at føre værdipolitik, og det er jo en opfordring til mig om, at jeg skal melde mig på banen, og det gør jeg meget gerne, siger Pia Kjærsgaard.

- Værdipolitikken er så vigtig, og den er for vigtig til, at det skal være radikal værdipolitik, der dominerer, hvilket det allerede i for høj grad er blevet. Men nu bliver det endnu mere udtrykt, fortsætter Kjærsgaard.

Stifteren af Dansk Folkeparti frygter ikke at blive ramt af Jelveds berømte og berygtede håndtaske, men ser frem til igen at krydse klinger med sin garvede politiske modstander.

- Jeg har haft mange debatter med Marianne Jelved, da hun var partileder, og det har været ganske udmærket, netop fordi vi er forskellige, som vi er. Hun er radikal, meget radikal, og nu vil hun til at føre radikal værdipolitik, og jeg vil føre danske værdier tilbage i værdipolitikken, så det skal nok blive spændende, lover Pia Kjærsgaard.

Hun håber, at Marianne Jelved i modsætning til sin forgænger, Uffe Elbæk, vil være lidt mere bred i sin kulturpolitik.

- Uffe Elbæk var meget snæver i sin interesse for kulturpolitik, men man skal som minister favne mere bredt, Så jeg håber, at det bliver en mere folkelig kulturminister, selv om jeg tvivler på det, siger Pia Kjærsgaard.

Marianne Jelved får overdraget Kulturministeriet klokken 14.30 torsdag efter først at have været i audiens hos prins Joachim på Amalienborg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.