Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Kjærsgaard: Grimhøjmoskeen er en terrorrede

Den omdiskuterede moske i Aarhus bør definitivt lukkes, efter formanden i en ny dokumentar fortsætter sine kontroversielle udmeldinger om terror og demokrati, mener DF-ordførere.

Gimhøjmoskeen i Aarhus skal ifølge Pia Kjærsgaard lukkes.
Gimhøjmoskeen i Aarhus skal ifølge Pia Kjærsgaard lukkes.

»Vi mener absolut, at den moske kan forbydes og bør forbydes.«

Det gentager Pia Kjærsgaard (DF) og Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), efter formanden i den omstridte moske på Grimhøjvej i Aarhus angiveligt i en ny DR-dokumentar fortsætter sine kontroversielle udmeldinger om opfordring til terror og afstand til demokratiet.

»Der er ingen tvivl om, at det er en terrorrede. De har en skjult dagsorden, som de ikke vil ud med, og der er folk, som er udklækkede med terrorvirksomheder og er taget til Syrien og andre lande for at skade Danmark og den vestlige verden,« siger værdiordføreren, Pia Kjærsgaard.

Partiet fremsatte sidste år et forslag om at lukke moskeen, som dog blev nedstemt i folketingssalen. Med blandt andet formandens gentagne hyldester til IS-krigere både tidligere og nu i dokumentaren står de andre folketingspartier ifølge Martin Henriksen med et stort forklaringsproblem:

»Når de ikke vil agere politisk og lovgivningsmæssigt på det her og pålægge regeringen at arbejde på et forbud, så er det i realiteten det samme som at sige, at der ikke skal ske noget.«

Pia Kjærsgaard bakker op og efterlyser handling.

»Vi har bedt om, at de andre partier tager det her alvorligt. Det er jo absurd, at vi bliver ved med at lukke øjnene. Folkene i moskeen vil ikke tage afstand til IS, de hylder selvmordsbomber, og de overtræder i den grad Danmarks grundlov ved at sende folk i krig i Syrien,« siger hun.

Værdiordføreren vil derfor ikke afvise, at DF genfremsætter lovforslaget om at lukke moskeen.

»Der skal ske noget. Den moske skal lukkes, og der skal ikke åbnes flere af den slags,« siger hun og fastslår:

»Vi kan ikke bare blive ved med at bilde os ind, at det nok skal gå. Vi er blåøjede, og de griner af os og udnytter vores godhed. Og det, synes jeg, er forkasteligt.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.