Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Kjærsgaard: Fint at Muhammedtegninger spredes

Som Folketingets formand vil Pia Kjærsgaard ikke blande sig i Inger Støjbergs Muhammed-stunt.

»Fint at Muhammedtegninger spredes,« siger formand for Folketinget Pia Kjærsgaard.
»Fint at Muhammedtegninger spredes,« siger formand for Folketinget Pia Kjærsgaard.

Som DF-formand i 00erne var Pia Kjærsgaard i den grad i centrum under Muhammedkrisen.

Folketingets formand fastslår, at hun fortsat går 100 procent ind for ytringsfrihed.

Det siger hun, i forbindelse med at udlændingeminister Inger Støjberg (V) i sidste uge delte et billede af, at baggrundsskærmen på hendes iPad er Kurt Westergaards omstridte tegning af Muhammed med en bombe i sin turban.

»Jeg går ind for ytringsfrihed. Der har jeg ikke ændret noget. Jeg er den, jeg hele tiden har været. Jeg var absolut en central aktør på det tidspunkt, hvor Muhammedtegningerne var helt oppe i det røde felt,« siger Kjærsgaard.

»Jeg kan konstatere nu, at når jeg går ind på andres Facebook-sider, florerer billedet rundt omkring, og jeg tror, at jo flere gange det bliver gjort, jo bedre er det. Så falder sindene til ro. Der har trods alt ikke været de vilde protester, som der har været før,« siger Kjærsgaard.

Den tidligere DF-formand tilføjer, at hun ikke vil blande sig i, om det var klogt af Støjberg at vise billedet frem.

»Det vil jeg ikke gøre som formand for Folketinget,« siger Kjærsgaard.

Muhammedtegningerne udløste den alvorligste udenrigspolitiske krise i nyere danmarkshistorie.

Støjberg delte billedet, fordi Skovgaard Museet i Viborg ikke ville vise de 12 Muhammedtegninger i forbindelse med udstillingen "Billedstorm fra reformationen til i dag".

Udstillingen sætter fokus på, hvordan køn, fremmedhed og blasfemi kan provokere, skabe misforståelser og blive censureret.

Ifølge museumsleder Anne-Mette Villumsen ville Muhammedtegningerne skygge over den nuancerede fremstilling af blasfemisk kunst.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.