Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Peter Brixtofte bliver politisk kommentator

Farums tidligere borgmester skal kommentere dansk politik i nyt magasin. I sit første indspark udnævner han Pia Kjærsgaard til statsminister.

Retssagerne mod Farums borgmester Peter Brixtofte startede i 2002 og blev først afluttet i 2009. Her ses han foran Københavns Byretten tirsdag den 20. juni 2006, hvor han blev idømt to års ubetinget fængsel for mandatsvig i den såkaldte sponsorsag.
Retssagerne mod Farums borgmester Peter Brixtofte startede i 2002 og blev først afluttet i 2009. Her ses han foran Københavns Byretten tirsdag den 20. juni 2006, hvor han blev idømt to års ubetinget fængsel for mandatsvig i den såkaldte sponsorsag.

Den tidligere bykonge i Farum, Peter Brixtofte, vender nu tilbage til det politiske miljø - i hvert fald på kommentator-niveau.

Han skal nemlig med jævne mellemrum udlægge dansk politik for det samfunds- og kulturinteresserede magasin Atlas.

- Brixtofte er interessant, fordi han har en enorm indsigt i dansk politik og en frihed til at udtale sig om alt, siger Kristoffer Granov, redaktør på Atlas.

Pyt med kriminel fortid

I 2008 idømte Højesteret Peter Brixtofte to års fængsel for mandatsvig i den såkaldte Farumsag.

Sagen omhandlede groft magtmisbrug og medførte at Brixtofte blev smidt ud af Venstre og måtte gå af som borgmester. Hans kontroversielle fortid betyder dog ikke noget for Magasinet Atlas, understreger Kristoffer Granov:

- Han har udstået straf over for samfundet, og som medie er vi ligeglade med, at han har været i fængsel.

Pia K's marionetter

I sin første kommentar for magasinet holder Peter Brixtofte sig ikke tilbage med at fyre kanonsalver af mod både venner og fjender.

Først afliver han totalt VKO-regeringen. Senere langer han ud efter den "totalt ineffektive banksektor." Og midt i det hele får han udnævnt Pia Kjærsgaard til de sidste ti års sande statsminister.

- Det var jo hende, der styrede det hele, og de andre var de rene marionetter, skriver Brixtofte.

Eksternt link: Læs Brixtoftes kommentar hos Atlas

Magasinet Atlas kan læses på nettet, men udkommer for første gang på papir inden for få uger.

Ud over at være tidligere politiker, er Peter Brixtofte forfatter til flere bøger om dansk politik, og han har blandt andet været ansat ved Dagbladet Børsen og Venstrepressens Bureau i 1980'erne.

Da han afsonede sin fængselsdom i Horserød brugte han blandt andet tiden til at skrive en bog om stedet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.