Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

PET skal revurdere truslen mod danske jøder

Onsdag morgen mødtes repræsentanter for det jødiske samfund i Danmark med justitsminister Mette Frederiksen. Hun vil nu vende danske jøders sikkerhedssituation med PET.

Onsdag morgen mødtes justitsminister Mette Frederiksen (S) med blandt andre formanden for Det Mosaiske Trossamfund, Dan Rosenberg Asmussen, for at diskutere sikkerheden for jøder i Danmark.

Resultatet af mødet blev, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal revurdere sikkerhedssituationen omkring de jødiske institutioner.

»Det virker på os som om, at ministeren tager situationen dybt alvorligt. Ministeren har sagt til os, at sikkerhedssituationen omkring jødiske institutioner ikke må eller kan være et ressourcespørgsmål, og at man nu vil vende situationen med PET,« siger Dan Rosenberg Asmussen.

Frygten for angreb på danske jøder er steget efter eskalationen af konflikten i Gaza sidste sommer, og senest da den ene af terroristerne i Paris dræbte fire jøder i et supermarked i sidste uge.

»Der er blevet lyttet, og det virker helt klart som om, justitsministeren tager vores bekymringer alvorligt. Og de bekymringer er store og meget reelle. Det er en ny form for terrorisme, der udføres af ekstremister, der bor iblandt os i Vesten. Ekstremister som har adgang til træning i Mellemøsten og har adgang til våben, og de opfatter jødiske institutioner som legitime mål,« siger Dan Rosenberg Asmussen.

Efter terrorangrebet i Paris inviterede Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, franske jøder til at komme »hjem« til Israel. Tirsdag kunne Berlingske berette, at der er sket en stigning i udvandringen fra Frankrig til Israel. Men den udvikling er ikke nået til Danmark, siger Dan Rosenberg Asmussen.

»Lige nu er vi optagede af danske jøders sikkerhed i Danmark, og udvandring til Israel er ikke en situation, vi ser. Og jeg håber ikke, at det skal være sikkerhedsspørgsmål, der får danske jøder til at gøre sig den slags overvejelser. Når danske jøder tænker på, om Danmark er et trygt land og et godt land at bo i, så er det ikke mindst, når man oplever en stigende intolerance overfor religiøse rettigheder,« siger han.

Det jødiske samfund har aftalt at holde en tæt dialog med Justitsministeriet omkring sikkerhedssituationen fremadrettet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.