Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pertou Mach overvejer igen Folketinget

Hvis SF får en klar profil, vil den markante SFer Trine Pertou Mach, der er medlem af SFs landsledelse, igen overveje at stille op til Folketinget.

Hun har været en markant kritiker af den kurs, som SF de seneste år har haft med Villy Søvndal (SF) i spidsen.

Utilfredsheden fik i juni SFeren Trine Pertou Mach, der i dag sidder i SFs landsledelse, til at meddele, at hun dropper sit kandidatur til Folketinget.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der er en stærk bekymring internt i SF for vores kurs, både politisk og strategisk, og det er en bekymring, som jeg deler, sagde Trine Pertou Mach dengang til DR Nyheder om baggrunden for sin beslutning.

Men med den nyslåede formand, Annette Vilhelmsen (SF), ved roret i SF er Trine Pertou Mach klar til at genoverveje sin beslutning.

- Det er klart, at hvis SF igen begynder at have en klar egen profil, så vil jeg kraftigt overveje det næste gang, vi har opstilling, skriver hun i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau.

Heri skriver Trine Pertou Mach, at hun tog en »time out«, fordi SF-politikken efterhånden var reduceret til alene at handle om kompromiserne.

Trine Pertou Mach har ad to omgange – første gang i 2009, anden gang i 2011 – siddet i Folketinget som suppleant for nuværende miljøminister Ida Auken (SF). Hun forsøgte at blive valgt ind i Folketinget ved valget sidste år, men kom ikke ind.

Da kampen om at blive formand for SF brød ud, blev Trine Pertou Mach nævnt som en mulig formandskandidat. Hun valgte dog ikke at stille op i kampen af hensyn til sit privatliv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.