Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pernille Vermund forventer intet ved første kommunalvalg

Det er Nye Borgerliges første valg nogensinde, og Pernille Vermund håber på det bedste, men forventer intet.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Det er Nye Borgerliges første valg ved dagens kommunal- og regionsrådsvalg. Fordi partiet ikke er repræsenteret i Folketinget, forventer partiets formand, Pernille Vermund, ikke meget ved dagens valg.

»Jeg har faktisk ikke forventninger overhovedet. Vi ved, hvor enormt svært det er. Det kunne vi se til LA's (Liberal Alliance red.) første kommunalvalg, hvor de kun fik valgt en kandidat ind,« siger Pernille Vermund.

Til trods for de lave forventninger er Pernille Vermund meget tilfreds med partiets første valgkamp.

»Jeg er meget tilfreds. Vi har 240 kandidater opstillet og en helt ny organisation, som for første gang er ude at prøve kræfter med at føre valgkamp. Jeg er enormt imponeret over, hvor organiseret det har været,« siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige er repræsenteret flere steder i landet af politikere, der har skiftet til partiet efter stiftelsen i 2015, og det er også her, hun ser de bedste muligheder for at blive repræsenteret.

»Jeg vil tro, at de bedste muligheder er der, hvor de kandidater sidder, der tidligere har fået mange stemmer. Holger Gorm i Vejle har tidligere fået mange stemmer, men det er jo svært at sige, om de stemmer så følger med, når man stiller op for Nye Borgerlige,« siger Pernille Vermund.

Pernille Vermund stemte 09.04 i Snekkerstenhallen i Helsingør, men hun ville ikke afsløre, hvem hun stemte på.

»Jeg har stemt på to seje kandidater, som jeg selv har opfordret til at stille op,« sagde hun, da hun blev spurgt om, hvem hendes stemme er gået til.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.