Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Per Stig Møller er stadig vred på Anders Fogh

For ti år siden viste et dokumentarprogram, hvor anspændt forholdet mellem Per Stig Møller og Anders Fogh Rasmussen var. Den tidligere udenrigsminister er stadig vred på den tidligere statsminister.

Anders Fogh Rasmussen (V), Danmarks statsminister fra 2001 til 2009, skal ikke regne med at få et julekort med varme ord fra tidligere udenrigsminister Per Stig Møller (K).

At forholdet mellem de to tidligere regeringskolleger ikke ligefrem er hjertevarmt, kunne danskerne se i dokumentarfilmen »Fogh Bag Facaden«. Filmen, der blev vist i 2003, fulgte Fogh og Per Stig Møller i de afgørende forhandlinger om den historiske udvidelse af EU. En aftale, der blev indgået på dansk grund i 2002.

Per Stig Møller er stadig vred over, at Anders Fogh Rasmussen satte ham i en penibel situation dengang. Det fortæller den tidligere udenrigsminister ifølge jp.dk i det sidste afsnit af en række interviews på DR2.

Han mener, at Fogh Rasmussen svigtede ham, da han ikke brugte sin mulighed for at fjerne en central scene fra »Fogh Bag Facaden«, hvor Per Stig Møller talte over sig.

»Jeg fatter ikke, at det fik lov at slippe igennem. Desuden er jeg meget vred over, hvis Anders har haft mikrofon på, uden lige at antyde over for mig, at hov, du skal lige passe på, ikke?,« siger Per Stig Møller ifølge jp.dk i interviewet, der sendes tirsdag aften.

I dokumentaren fortæller Per Stig Møller foran et rullende kamera, at den daværende tyske udenrigsminister Joschka Fischer har ført dobbeltspil i forhandlingerne om Tyrkiets mulige optagelse i EU.

»Det er jeg faktisk ret vred over. Det er forholdet til et andet land. Og fortroligheden mellem Joschka Fischer og jeg bliver brudt. Jeg har selvfølgelig lov til at orientere statsministeren om min vurdering, men den skal jo ikke ud til flere hundrede tusinde seere,« siger Per Stig Møller. Han mener, at dokumentaren fik ham og Udenrigsministeriet til at ligne »nogle fuldstændig ligegyldige nikkedukker, der ikke havde lavet noget som helst«.

Klippet betød ifølge Per Stig Møller, at Joschka Fischer blev »stiktosset,« og forholdet til Tyskland røg på nulpunktet.

Anders Fogh Rasmussen ønsker ifølge jp.dk ikke at forholde sig til Per Stig Møllers kommentarer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.