Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Per Ørum vil skabe landets mest folkelige parti

Den tidligere formand for Kristendemokraterne, Per Ørum Jørgensen, er nu klar med det nye parti, Demokraterne. Vi skal være det mest folkelige parti i Danmark, lyder det fra partistifteren.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Demokraterne er lørdag klar til at afholde stiftende generalforsamling efter cirka fire måneders forberedelse. Initiativtager er Per Ørum Jørgensen, tidligere konservativ folketingspolitiker samt formand for Kristendemokraterne, og han har ambitioner om at gøre Demokraterne til landets mest folkelige og borgernære parti.

- Jeg er meget begejstret over den udvikling, vi har oplevet de seneste måneder. Jeg har fået selskab af nogle dygtige og kompetente mennesker, som er villige til at arbejde benhårdt for, at vi når vores mål. Vi er et parti, som adskiller sig fra andre ved at opbygge en social organisation ved siden af den politiske. Vi skal være det mest folkelige og borgernære parti i Danmark, siger Per Ørum Jørgensen i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at partiet inden længe vil sætte gang i konkrete projekter i København og Holstebro.

- Vi ønsker at bidrage til en positiv forandring i samfundet og udleve vores mantra om respekt, inkludering og medborgerskab helt konkret ved at vise vores værdigrundlag i praksis, og det er en meget stærk og troværdig måde at drive et politisk parti på, siger Per Ørum Jørgensen.

Demokraterne vælger lørdag hovedbestyrelse, som kommer til at bestå af 18 medlemmer. Der mangler at blive valgt otte medlemmer, og der er således lagt op til kampvalg, da 10 kandidater har stillet op. Per Ørum Jørgensen er eneste formandskandidat, lyder det.

Demokraterne vil inden sommer etablere syv regionale partiforeninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.