Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pensionsselskaber advarer: Danskernes opsparing er truet

Op mod en million danskere kan blive ramt af, at private pensionsindbetalinger modregnes i offentlige ydelser.

PFA opfordrer til en hurtig reform af pensionssystemet, hvis det fortsat skal kunne betale sig for mellem en halv og en hel million danskere at have en privat pensionsopsparing. Arkiv. Free/Pfa
PFA opfordrer til en hurtig reform af pensionssystemet, hvis det fortsat skal kunne betale sig for mellem en halv og en hel million danskere at have en privat pensionsopsparing. Arkiv. Free/Pfa

København. To af landets største pensionsselskaber advarer nu om, at op mod en million danskere vil få en markant mindre pensionsopsparing, hvis ikke regeringen får gjort op med de såkaldte samspilsproblemer, når en pensionsreform skal forhandles på plads til efteråret.

Det skriver Børsen.

Samspilsproblemer dækker over, at udbetalinger af pensionsopsparinger bliver modregnet i offentlige ydelser som eksempelvis ældrecheck og pensionstillæg.

Pensionsselskaberne PFA og Sampension mener, at den nuværende ordning ikke er fair.

- Der er grupper, hvor det set i bakspejlet er tvivlsomt, om det har kunnet betale sig at spare op. Og det er ikke i orden, siger Allan Polack, administrerende direktør i PFA, til Børsen.

Hos Sampension, der blandt andet forvalter pensioner for store grupper af HK'ere, vurderer man, at hele 65 procent af de medlemmer, der i dag er mellem 52 og 61 år, vil blive modregnet i større eller mindre omfang.

Samspilsproblematikken var et af de emner, som Pensionskommissionen skulle have set på. Men den blev nedlagt, kort tid efter at Venstre-regeringen kom til magten sidste år.

Begrundelsen lød, at en pensionsreform ville blive gennemført i foråret af 2016. Det skete ikke, og nu er den seneste melding, at en pensionsreform kommer til efteråret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.