Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pensionsselskab vil betale for nye fængsler

De pengestærke pensionsselskaber bør finansiere nye fængsler, som kan erstatte de gamle og slidte, siger topchef i PFA. Regeringen og Venstre er positive over for forslaget.

Der er brug for en renovering af de danske fængsler og arresthuse, som er både gamle og slidte.

Derfor vil det være fornuftig, hvis flere offentlige myndigheder indgår partnerskab med private investorer ved bygge- og anlægsprojekter, og at lade pengestærke pensionsselskaber finansiere for eksempel nye fængsler.

Sådan lyder det fra topchefen i Danmarks største private pensionsselskab, PFA, Allan Polack, skriver Politiken.

»Pensionskasserne befinder sig jo i en situation, hvor obligationerne næsten ikke giver noget afkast. Vi lever i det, jeg kalder en nulrentevirkelighed, hvor det er en stor udfordring at investere og skabe afkast til kunderne. Her ser jeg et åbenlyst potentiale i offentlig-private partnerskaber, hvor vi så at sige servicerer det offentlige, som så til gengæld giver os en fast ydelse i de næste 10, 20 eller 30 år,« siger Allan Polack til Politiken.

Idéen om, at private investorer kan være med til at finansiere for eksempel skoler, plejehjem, togbaner eller broer bliver i følge Politiken bakket op af SR-regeringen, og står det til Venstre skal det samarbejde sættes i gang hurtigst muligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.