Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pensionskasser investerer millioner i fødevarer i ulande

Staten og pensionskasser indgår millionaftale om fødevareinvesteringer i udviklingslande.

København: Ny dansk landbrugsinvesteringsfond skal sikre flere og bedre fødevarer i udviklingslandene.

Regeringen og Investeringsfonden for udviklingslande (IFU) skyder i samarbejde med pensionsselskaberne - PensionDanmark og PKA - 700 millioner kroner i Danish Agribusiness Fund (DAF).

Pengene forventes at kunne skabe investeringer for omkring seks milliarder kroner i forbedret produktion, distribution og salg af fødevarer i udviklingslandene.

Fonden vil investere i projekter fra jord til bord, hvor der indgår danske kommercielle interesser.

- Danske landbrugs- og fødevarevirksomheder er blandt de mest effektive i verden. De kan derfor være med til at løfte produktionen af hårdt tiltrængte fødevarer i udviklingslandene, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Men der er behov for risikovillig kapital, hvis potentialet skal realiseres.

- Og det er lige præcis det, den nye fond skal bidrage med. Dermed flugter initiativet med de globale FN-mål om at øge de private investeringer i landbrug- og fødevaresektoren i udviklingslandene, siger udenrigsministeren.

De 700 millioner kroner består blandt andet af 88 millioner kroner fra udviklingsbistanden, 212 millioner kroner fra IFU samt 200 millioner kroner fra henholdsvis PensionDanmark og PKA.

Danish Agribusiness Fund vil investere aktiekapital i projekter i Asien, Afrika, Latinamerika og dele af Europa.

- Ligesom Klimainvesteringsfonden er Danish Agribusiness Fund et godt eksempel på, hvordan offentlig og privat kapital kan arbejde sammen om at løse globale samfundsudfordringer.

- De illustrerer, at den bedste bistand er business, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Danish Agribusiness Fund skal forvaltes af IFU, der har erfaring fra 1200 investeringer i mere end 100 udviklings- og vækstlande i Afrika, Asien, Latinamerika og dele af Europa.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.