Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pension: Bliv fire år længere og få 295.700 kroner

Flere danskere vil blive på arbejdsmarkedet, når de ser, at der venter en stor udbetaling, mener regeringen.

Arkivfoto: Danskerne vil få udbetalt mere, hvis de bliver fire år længere på arbejdsmarkedet. 
Arkivfoto: Danskerne vil få udbetalt mere, hvis de bliver fire år længere på arbejdsmarkedet. 

295.700 kroner før skat.

Så mange penge vil danskerne få udbetalt, hvis de vælger at blive fire år længere på arbejdsmarkedet.

Det fastslår finansminister Kristian Jensen (V) ved præsentationen af ny pensionsaftale, som regeringen tirsdag indgik med Dansk Folkeparti.

»Det er et ret stort beløb, man kan få ved fire års ekstra arbejde. Det betyder, at der er penge til jordomrejsen med familien eller til udbetalingen på et sommerhus.«

»Så jeg tror faktisk, at der vil være nogle danskere, som vil blive inspireret til at blive længere på arbejdsmarkedet,« siger Kristian Jensen.

For danskere, der kæmper med dårlig ryg og andre tegn på nedslidning, vil fire år længere på arbejdsmarkedet virke som meget lang tid.

Men der er andre grupper af danskere, som i stigende grad er begyndt at blive på jobbet, selvom de egentlig har mulighed for at få folkepension, fremhæver Kristian Jensen.

Regeringen har måtte opgive sit udspil om at tvinge danskerne til at blive ved at hæve pensionsalderen med et halvt år. Og selvom et stort engangsbeløb lyder dejligt, så er der ikke tale om en gavebod til danskerne.

Forslaget ventes nemlig ikke at koste staten ekstra. Danskerne betaler så at sige selv ved at blive på arbejde i de fire ekstra år i stedet for at hæve folkepensionen.

Men for den enkelte vil det betyde en rigere alderdom, fordi man har haft en lønindtægt i flere år ekstra. Samt får udbetalt et engangsbeløb, når man så endelig går på pension:

»Vi giver folk en valgmulighed, så de kan få pengene på det tidspunkt, hvor de er mest raske og rørige.«

»Det kommer ikke til at koste staten netto,« siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.