Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Partiformand: »Etniske danskere« slog Yahya Hassan

Folketingsaspiranten Yahya Hassan blev i weekenden overfaldet på københavnsk diskotek. Nu uddyber Hassan selv og Nationalpartiets formand forløbet.

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, til foredrag på Nørre Gymnasium mandag d. 20. april 2015.
Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, til foredrag på Nørre Gymnasium mandag d. 20. april 2015.

Mandag kom det frem, at digteren og folketingsaspiranten Yayha Hassan i weekenden blev overfaldet under en bytur i Indre København. Det oplyser Nationalpartiet, som Yahya Hassan håber at komme i Folketinget for, på sin Facebook-side.

Her til formiddag besøger Yahya Hassan sammen med Nationalpartiets partiformand Kashif Ahmad så Nørre Gymnasium i Husum for at holde foredrag, men iført jakkesæt og solbriller undlader den 19-årige digter foreløbig at tale med pressen. På sin Facebook-side giver han derimod sit forklaring på hændelsen:

Det lykkedes til gengæld Berlingske at få Kashif Ahmad til at forklare, hvad der skete på diskoteket:

»Det er en gruppe etniske danskere, som pludselig overfalder ham,« siger han, uden at uddybe det forhold yderligere.

»De når desværre at slå ham, inden vagterne kan gribe ind og få stoppet slagsmålet,« lyder det fra Ahmad, der ikke kender årsagen til overfaldet.

»Jeg kan være i tvivl om, nu han er folketingskandidat, hvad motivet er. Men vi ved det ikke på nuværende tidspunkt,« siger han og fortæller, at der ikke har fundet nogen ordveksling sted forinden.

Det er ikke første gang, at den unge digter og nu politiker bliver overfaldet. I december 2013 blev 24-årige Isaac Meyer idømt fem måneders fængsel for et overfald på Hassan på Købehavns Hovedbanegård.

Gerningsmanden var tidligere dømt for terrorforsøg i den såkaldte Glostrup-sag og valgte først at anke dommen for overfaldet for senere at droppe sagen.

Københavns Politi bekræfter, at Yahya Hassan har været involveret i noget tumult på en restauration i Indre København den pågældende nat, men de har endnu ikke modtaget en anmeldelse.

Ifølge Ahmad var Hassan efter overfaldet »hævet ved øjet, og vi har taget billeder af det til dokumentation, men han ser fin nok ud nu.«

Berlingske forsøger at få en kommentar fra Sunday Club.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.