Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Partifæller kan ikke få fat i Fredericias borgmester

Venstre vil gerne have et møde med borgmester Thomas Banke efter mandagens mistillidsafstemning i byrådet. Men det er endnu ikke lykkedes for gruppeformanden at få et møde i stand.

Mandag udtrykte et enigt Fredericia Byråd mistillid til borgmester Thomas Banke (V) og opfordrede ham til at træde tilbage og forlade byrådet.

Foreløbig har borgmesteren ikke kommenteret opfordringen, heller ikke over for sine partifæller i Venstre. Tidligere tirsdag meddelte gruppeformand Peder Hvejsel, at han vil tage et møde med Thomas Banke, men det har foreløbig ikke været muligt at arrangere mødet.

- Jeg har ikke kunnet få fat i ham, siger Peder Hvejsel.

Selv om et enigt byråd - inklusiv partifællerne fra Venstre - mener, at Thomas Banke bør trække sig, er det udelukkende op til borgmesteren at beslutte, om han vil træde tilbage eller ej. Den beslutning bliver under alle omstændigheder først offentliggjort efter jul, understreger Venstres gruppeformand.

- Det er en del af den aftale, vi har indgået med Thomas, og det er helt fint, at han får lidt betænkningstid, siger Peder Hvejsel.

Hos SF mener gruppeformand Jane Findahl imidlertid ikke, at der er grund til at udskyde beslutningen.

- Borgmesteren har fået et meget tydeligt signal fra byrådet. Det er ikke til at lave om, så jeg håber, at han lytter til opfordringen og træder tilbage, siger hun.

Byrådet har mistet tilliden til Thomas Banke, efter det er kommet frem, at han har brugt kommunens kontokort til private indkøb. Samtidig har borgmesteren erkendt, at han er blevet afhængig af morfin efter en tandoperation, noget som flere byrådsmedlemmer mener går ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

Berlingske Nyhedsbureau har uden held forsøgt at få en kommentar fra Thomas Banke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.