Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Partier vil droppe A- og B-forældre efter skilsmisse

Når par med børn bliver skilt, er det i langt de fleste tilfælde moderen, der får rollen som bopælsforælder. Det vil et bredt flertal i Folketinget nu gøre op med for at øge ligestillingen mellem forældre.

Når et forældrepar bliver skilt, er det i 90 procent af tilfældene moderen, der får rollen som bopælsforælder, mens faderen indtager rollen som samværsforælder. Men det vil et bredt udvalg af partierne i Folketinget nu gøre op med, skriver Politiken.

Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, mener, at forældrene skal ligestilles, og opdelingen sløjfes.

»Vi har brug for, at lovgivningen kommer up to date med samfundet derude, så mor og far kan tage lige del i barnets liv. Vi skal have afskaffet ideen om, at der er A- og B-forældre. Det er fuldstændig urimeligt, at man giver den ene part lov til at træffe alle beslutningerne for barnet,« siger hun til Politiken.

Folketingets øvrige partier er ifølge avisen positivt stemt over for Socialdemokraternes udspil. Både Konservative, Venstre og SF bakker op om at mindske uligheden mellem skilsmisseforældre.

Hvert år bliver cirka 16.000 ægtepar skilt, og i langt de fleste tilfælde lykkes det forældrene at blive enige om en deleordning.

I den situation er det dog ofte hos kvinden, børnene ender med at have bopæl: Omkring 325.000 skilsmissebørn har bopæl hos deres mor, mens kun 25.000 bor hos deres far.

Socialdemokraternes udmelding kommer samtidig med, at de indledende drøftelser om en ændring af forældreansvarsloven fra 2007 er begyndt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.