Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Partier lover post og pakker til alle dele af landet

Transportministeren og transportordførerne har onsdag haft krisemøde om PostNords store problemer.

Også fremover skal posten komme ud i alle dele af landet.

Det er der bred enighed om blandt partierne i postforliget, efter de onsdag eftermiddag har været til hasteindkaldt krisemøde om PostNords problemer hos transportminister Ole Birk Olesen (LA).

- Vi er enige om at finde en løsning, der bevarer befordringspligten, så der kommer breve og pakker rundt til alle dele af landet, siger postordfører Christian Rabjerg Madsen (S).

Befordringspligten betyder, at PostNord skal stille et landsdækkende net af postkasser til rådighed, og at der skal bringes post ud i alle egne af landet.

Tidligere på måneden fremlagde PostNord regnskab, og særligt i den danske del af forretningen fosser milliarderne ud.

Det dårlige regnskab fik den svenske erhvervsminister til at snakke om en skilsmisse mellem den svenske og danske del.

Den svenske stat ejer 60 procent af PostNord, mens den danske stat ejer de resterende 40 procent.

Transportministeriet er sammen med eksterne rådgivere i gang med at efterprøve den plan, som PostNord selv har fremlagt.

- Som led i dette drøfter vi også med de svenske medejere, hvordan vi som ejere forholder os til PostNords situation, siger Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

- Der foreligger endnu ikke endelige konklusioner, ligesom dialogen med de svenske medejere stadig er i proces, så det er for tidligt at pege på konkrete løsninger.

Ministeren opfordrer samtidig til, at man "afholder sig fra at drage forhastede konklusioner om PostNords fremtid":

- Postområdet er fuldt liberaliseret i Danmark og i EU, så det er ikke en option at sætte PostNord på finansloven. Der er behov for at analysere situationen grundigt, før der kan tages stilling til, hvordan denne alvorlige situation skal håndteres.

Hverken S eller DF vil svare på, om de er villige til at skyde penge i PostNord for at få selskabet på ret køl.

- At sætte beløbsstørrelser på kan vi simpelthen ikke, før vi får vendt de mulige løsningsforslag til at gøre det mere strømlinet og levedygtigt, siger postordfører Henrik Brodersen (DF).

En del af PostNords udfordring er, at danskerne sender endnu færre breve end ventet.

Den svenske erhvervsminister har bestilt en undersøgelse, der skal kortlægge forholdene i PostNord. Svaret forventes klar indenfor en måned.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.