Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Papes ministre står til at miste deres folketingsmandat

Den konservative formand forsikrer, at han ikke vil lade sin folketingsgruppe bestå af to eller tre mandater.

K-formand Søren Pape Poulsen forsikrer, at han finder en "organisatorisk løsning", der sikrer, at partiets folketingsgruppe ikke bliver tømt for mandater, når han skal have partifæller med sig ind i en trekløverregering. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson
K-formand Søren Pape Poulsen forsikrer, at han finder en "organisatorisk løsning", der sikrer, at partiets folketingsgruppe ikke bliver tømt for mandater, når han skal have partifæller med sig ind i en trekløverregering. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

København. Som reglerne ser ud i dag, kan det koste konservative folketingsmedlemmer deres mandat i Folketinget, hvis de får en ministerpost i en mulig ny trekløverregering.

Men det tager partiformand Søren Pape Poulsen tilsyneladende med ophøjet ro, da han tirsdag eftermiddag bliver konfronteret med situationen af pressen efter spørgetimen.

- Den gruppe, vi har i dag på seks personer, den har vi også, når vi er færdige med det her, forsikrer han.

- Så kan man diskutere den organisatoriske tilgang. Men selvfølgelig kan jeg ikke efterlade en folketingsgruppe på to eller tre personer. Sådan kan vi jo ikke arbejde.

Tidligere har ministre haft mulighed for at tage orlov fra Folketinget og i stedet udlåne mandatet til en suppleant. Om De Konservative vil presse på for at få ordningen genindført er uvist.

Spørgsmål: Hvad hvis der ikke er et flertal, der vil genindføre den særlige orlovsordning for ministre ? så er der ikke jo ikke anden mulighed, end at de konservative ministre må træde ud af Folketinget?

- Ja, og så må vi jo drøfte det. Det er derfor, vi tager det stille og roligt og siger, at vi taler regeringsgrundlag, svarer Pape.

- Så har vi en organisatorisk øvelse, vi skal have klaret. Jeg garanterer, at vi løser den på den ene eller anden måde. Det bliver ikke det, der afgør eller kommer til at spænde ben for det.

Spørgsmål: Folketingsmedlemmer plejer ikke at være så glade for at opgive deres mandat ? heller ikke selv om det er for en ministerpost?

- Det må vi så diskutere.

Modsat de andre partiledere har Pape været meget åbenmundet om, at han ønsker tre ministerier, og at han forventer at finde sine ministre i folketingsgruppen. Adspurgt om det er en bevidst strategi, svarer han:

- Det er fordi, jeg er sådan en type, der har været herinde alt for kort tid til at lade være med at svare på spørgsmålene. Jeg har en tendens til at svare på det, jeg bliver spurgt om.

På spørgsmålet om hvorvidt partiformandens uerfarenhed på Christiansborg ikke risikerer at få konsekvenser, svarer Pape:

- Vi kan se tilbage på det sidste folketingsår, hvor der har været tilspidsede situationer, hvor jeg sådan set er kommet ud af det med det resultat, jeg ønskede.

Pape understreger, at han ikke "står og hopper" for at komme med i regeringen, og at han er "en dyr dreng" at få med.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.