Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape: Skærpet straf for tiggeri rammer ikke kun udlændinge

DF ønsker kun at ramme udlændinge med strafskærpelse. Men det tillader EU-retten ikke, lyder ministersvar.

Folketinget vil onsdag stemme for et hastelovforslag, der skærper straffen for utryghedsskabende tiggeri til 14 dages ubetinget fængsel - uden nogen forudgående advarsel.

Regeringen har fremsat lovforslaget i kølvandet på den seneste tids problemer med udenlandske tiggere fra især Østeuropa.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ønsker ikke at ramme danske hjemløse og vagabonder med lovforslaget.

Derfor har DF spurgt justitsminister Søren Pape Poulsen (K), om ikke strafskærpelsen alene kan komme til at omfatte udenlandske statsborgere.

Men det kan det ikke, siger ministeren i et folketingssvar:

- Det vil hverken være foreneligt med Danmarks internationale menneskeretlige forpligtelser eller EU-retten at afgrænse anvendelsesområdet (...) helt eller delvist til gerningsmænd, der er udenlandske statsborgere.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er skuffet over svaret. Men støttepartiet skal "nok bakke op" om lovforslaget alligevel, forsikrer han:

- Vi ville gerne straffe udlændinge hårdere end danskere.

- Problemet er jo udenlandske statsborgere - i høj grad personer med roma-baggrund. Vi har det bedst med at målrette lovgivningen mod problemet.

Martin Henriksen har også spurgt justitsministeren, om der vil ske automatisk udvisning af de personer, der dømmes efter den nye lov.

Svaret er igen nej.

Det vil nemlig betyde, at der skal udvises i alle tilfælde, også hvor udvisning vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser eller EU-reglerne.

- Regeringen ønsker, at Danmark skal overholde sine internationale forpligtelser og de forpligtelser, der følger af EU-retten. Regeringen kan derfor ikke støtte et sådant ændringsforslag, lyder folketingssvaret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.