Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape og Løkke presser Rumænien for at få styr på fængsler

Søren Pape Poulsen kalder det en træls sag, at Højesteret sidste måned afviste at udlevere fire rumænere.

Søren Pape Poulsen kalder det en træls sag, at Højesteret sidste måned afviste at udlevere fire rumænere. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)
Søren Pape Poulsen kalder det en træls sag, at Højesteret sidste måned afviste at udlevere fire rumænere. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)

Det er ikke godt nok, og regeringen arbejder fortsat på at etablere danske fængselspladser i udlandet.

Meldingen kommer torsdag fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der var kaldt i samråd i Folketingets Retsudvalg.

Det var han på foranledning af DF's retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Han ville have Pape til at redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil tage i relation til en højesteretsdom fra sidste måned. Den forhindrer Danmark i at udlevere kriminelle rumænske statsborgere til afsoning i Rumænien.

»Jeg er som justitsminister selvfølgelig ikke tilfreds med denne situation. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at sørge for, at Danmark kan udlevere og overføre kriminelle til Rumænien,« siger Pape.

Højesteret vurderede i sidste måned, at rumænske fængsler er så kummerlige, at fire rumæner undgik udsendelse til deres hjemland.

Tre af rumænerne - en mor og hendes to døtre - anklages i Rumænien for organiseret menneskehandel. Den fjerde er en rumænsk mand, der har kørt som chauffør rundt om i Europa.

Pape understreger, at både han og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har rejst problemet over for deres rumænske kolleger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.