Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape ønsker mere lokalt politi i opgør med politireform

Justitsminister Søren Pape Poulsen mener, at der er behov for at skabe tryghed ude i provinserne.

Politi på Blågårds Plads i København.
Politi på Blågårds Plads i København.

København. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil nu gøre op med den politireform, der i 2007 gjorde 54 politikredse til 12, lukkede små politistationer og skar kraftigt ned på antallet af landbetjente.

Det fortæller han i et interview med avisen Danmark.

Pape mener, at grænsekontrol, terrorangreb, et generelt højere trusselsniveau og bandekrig har betydet, at jyske og fynske politikredse er blevet drænet for betjente.

- Vi står nu et sted, hvor vi har fået behov for igen at have et mere lokalt orienteret politi. Det er vigtigt for mig, at folk skal kunne føle sig trygge i hele Danmark. At man føler, at politiet er tæt på en, selv om man ikke bor et sted, hvor kuglerne flyver om ørerne på en, siger Søren Pape Poulsen til avisen Danmark.

- Det er fuldstændig den samme diskussion, som vi har om kommunalreformen, hvor borgere i de mindre samfund føler sig forladt. Det er vi nødt til at forholde os til. Vi er jo regering for hele landet, og vi har politi for hele landet, siger Pape.

Ministeren mener, at der er et momentum i politiet i øjeblikket, som man kan udnytte. Han peger på, at bandekrigen, flygtningestrømmen og terrortruslen er stilnet af.

Politiske aftaler har desuden de sidste par år har øget politistyrken med 600 ekstra rekrutter på politiskolen - de første er så småt på vej ud i politikredsene.

I Politiforbundet tager formand Claus Oxfeldt godt imod Papes melding.

- Det er et fint signal, og vi er meget enige i, at der skal skabes tryghed i de dele af Danmark, hvor kuglerne ikke flyver om ørerne. Der er blevet nedlagt mange lokale politistationer, og vi hører jo fra folk, at de ikke ser så meget til politiet mere, siger Claus Oxfeldt til avisen Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.