Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape lader partifællen Jarlov køre videre i en Uber

Det konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov kører gerne med kørselstjenesten Uber. Pape blander sig ikke.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil ikke kritisere sin partifælle og folketingsmedlem Rasmus Jarlov, som bruger kørselstjenesten Uber og gerne reklamerer for det på sociale medier.

»Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at være passager i en Uber-vogn, og det er det, jeg skal forholde mig til som justitsminister,« siger Pape i folketingssalen, hvor ministrene onsdag svarer på spørgsmål.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod Uber for at medvirke til, at chauffører bryder taxiloven ved at samle passagerer op.

Det er socialdemokraten Magnus Heunicke, der ønsker at høre ministerens holdning til Jarlovs brug af Uber.

»Lov og orden er vigtigt i et samfund, og lov er lov, og lov skal holdes,« siger Pape.

»Havde dette været en ulovlig gerning, så havde jeg haft en ret skarp holdning til det. Men jeg går ikke rundt og udtaler mig om alt det, der ellers er lovligt i Danmark.«

»Det her er ikke ulovligt, og det må være op til Rasmus Jarlov selv, hvornår han vil køre i den ene eller anden transportform. Det skal jeg ikke blande mig i,« lyder det fra justitsministeren.

8. juli sidste år blev seks Uber-chauffører i Københavns Byret dømt for at have kørt ulovlig taxakørsel. De fik bøder på mellem 2000 og 6000 kroner.

18. november stadfæstedes bøden på 6000 kroner af Østre Landsret, og kort tid efter viste en opgørelse fra Københavns Politi ifølge Fagbladet 3F, at 115 Uber-chauffører var sigtet af politiet for ulovlig taxikørsel.

I begyndelsen af 2017 viste en aktindsigt hos politiet ifølge avisen.dk, at 44 Uber-chauffører er blevet tiltalt for ulovlig taxakørsel.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.