Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape indrømmer mangelfulde oplysninger til Folketinget

Justitsminister Søren Pape Poulsen kalder sag om PET-oplysninger ærgerlig, men afviser misinformation.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) Pape indrømmer mangelfulde oplysninger til Folketinget.
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) Pape indrømmer mangelfulde oplysninger til Folketinget.

Under ministeransvar forsikrede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) tre gange Folketingets Retsudvalg om, at når Tilsynet med Efterretningstjenesterne beder Politiets Efterretningstjeneste (PET) om at slette irrelevante oplysninger om borgere, så slettes de også.

Men nu viser det sig, at Pape gav mangelfulde oplysninger.

Således viser det sig ifølge Politiken, at ligesom at de generelle slettefrister i PET-loven på 10 og 15 år ikke efterleves, så sikrer den »indirekte indsigtsordning« heller ikke sletning af borgernes oplysninger i PET-arkiverne.

Det er altså stik mod, hvad justitsministeren tre gange sagde under samrådet 20. marts.

Her kaldte Søren Pape Poulsen den indirekte indsigtsordning for »en god ordning«, som sikrer, at PET ikke uberettiget behandler oplysninger.

Dermed levede ministeren ikke op til ministeransvarlighedsloven under samrådet. Det vurderer Jens Elo Rytter, der er professor i forfatningsret på Københavns Universitet:

»Som jeg læser det, har ministeren ikke givet fyldestgørende oplysninger til samrådet, og hans svar kan måske endda være egnet til at vildlede Folketinget,« siger han til Politiken.

Søren Pape Poulsen afviser at have misinformeret Folketinget:

»Det er skudt over målet at tale om misinformation. Samrådet handlede ikke om den her særlige ordning. Og desuden kendte jeg ikke til den særlige ordning, da jeg sad i samrådet,« skriver han i en mail til Ritzau.

»Havde jeg haft den viden dengang, som jeg har i dag, ville jeg have redegjort for ordningen på samrådet. Men det ændrer selvfølgelig ikke ved, at jeg synes, det er en ærgerlig sag.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.