Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape holder kortene om ny politiskole tæt til kroppen

Justitsminister Søren Pape Poulsen er ikke specielt meddelsom, når det kommer til politiskolen i Vestdanmark.

Sagen om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark er blevet noget af en hovedpine for justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Den skal ifølge regeringsgrundlaget bygges op fra bunden og placeres i Herning.

Men et nybyggeri er ikke en løsning, mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som begge ønsker, at eksisterende bygninger benyttes.

Pape har ikke været i dialog med partierne bag politiforliget siden 9. december sidste år, og justitsministeren er fortsat ikke så meddelsom omkring emnet.

- Når man hører noget fra mig, så er det fordi, der er noget nyt, siger han.

Pape kan som sit næste træk overveje at sende et såkaldt aktstykke i Finansudvalget i Folketinget, hvor han beder om penge til politiskolen i Herning.

Det vil S og DF dog planmæssigt nedstemme, men så har han vist, at der ikke kan findes finansiering til et nybyggeri i Herning.

- Hvis det nu var det, så havde jeg allerede sagt noget om det, jeg ikke vil sige noget om, siger Pape.

På spørgsmålet om, hvorvidt et aktstykke - nedstemt eller ej - i det mindste ikke vil sætte skub i processen, svarer Pape:

- Nu må vi se, hvad der sker. Det skal nok gå.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.