Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape afviser nøl om momssvindel og terror

Personer i sager om momssvindel, der kan have finansieret terror, har i årevis været i myndighedernes søgelys.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) afviser, at myndighederne har været for længe om at handle i en sag, hvor momssvindel for millioner muligvis har finansieret terrorvirksomhed. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) afviser, at myndighederne har været for længe om at handle i en sag, hvor momssvindel for millioner muligvis har finansieret terrorvirksomhed. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) afviser, at myndighederne har været for længe om at handle i en sag, hvor momssvindel for millioner muligvis har finansieret terrorvirksomhed.

- Når efterforskningen har taget tid, hænger det sammen med sagens kompleksitet og ikke med passivitet fra myndighedernes side, siger Pape under et samråd om sagen.

Samrådet er indkaldt efter afsløringer i Jyllands-Posten og DR, der har beskrevet en sag, hvor de danske myndigheder i 2014 blev tippet om millionsvindel af det spanske antiterrorpoliti.

Faktisk har personkredsen været på myndighedernes radar endnu længere, fortæller Pape under samrådet.

Helt tilbage fra 2006 har der været registreringer om dem. Men først i 2013 er der indikationer af momssvindel, understreger Pape.

Ifølge Jyllands-Posten har danske og spanske jihadister gennem en række konkursramte selskaber snydt den danske stat for op mod 20 millioner kroner i ubetalt moms.

Gruppen skal også have svindlet med kreditkort, så det samlede beløb er oppe omkring 58 millioner kroner, skriver avisen.

Hverken Pape eller skatteminister Karsten Lauritzen (V) kan sætte beløb på svindlens omfang. En mand, der er beskyttet af navneforbud, er tiltalt i sagen i Danmark. Den skal for retten i august.

Fredag blev en dansk-marokkaner anholdt i sagen i Spanien.

Det har fået flere politikere til over for Jyllands-Posten at lufte spekulationer om, om anholdelsen kommer, fordi den danske justitsminister stod over for at skulle i samråd.

Men det har intet på sig, mener justitsministeren.

- Jeg vil nok blive lidt overrasket, hvis anholdelser i Spanien skulle hænge sammen med indkaldelse af et samråd i Folketinget. Det er en vild antagelse, siger Pape.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.