Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pædagoger til kandidater: Ja til minimumsnormering forpligter

De fleste byrådskandidater går ind for minimumsnormeringer i institutioner. Det forpligter, siger Bupl.

København. Det er et klart signal til Christiansborg, at kommunalpolitikerne og deres partikolleger i Folketinget ikke er enige om, hvorvidt der skal indføres minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

Det siger Elisa Bergmann, formanden for pædagogernes fagforening, Bupl.

Otte ud af ti kandidater til kommunalvalget ønsker et loft over antallet af børn per pædagog i vuggestuer og børnehaver. Også selv om det går imod deres partiers linje.

- Vi hører tit argumentet fra Christiansborg om, at en minimumsnormering er et indgreb i det kommunale selvstyre, siger Elisa Bergmann.

- Men det argument er nu skudt ned, for byrådskandidaterne bakker op om minimumsnormeringer.

Det er Altinget, som har spurgt kandidaterne, om "der skal være en fast grænse for, hvor mange børn der må være per pædagog i børnehave og vuggestue".

Her svarer 80 procent af kandidaterne til kommunalvalget, at de er helt eller delvis enige i.

Elisa Bergmann påpeger, at byrådskandidaternes holdning til minimumsnormeringer forpligter.

- Når byrådspolitikerne er så opmærksomme på det, har de også muligheden for at sætte det på dagsorden og lægge det pres på Christiansborg, som der skal til, siger hun.

SF er et af de partier i Folketinget, som går ind for normeringer i vuggestuer og børnehaver.

- Den konservative minister Mai Mercado (børne- og socialminister, red.) står altid og gemmer sig under, at det vil være et brud på det kommunale selvstyre, siger partiets gruppeformand, Jacob Mark.

- Men jeg tror ikke, at hun kan finde de midler, det kræver. Derfor er det lettere bare at sende aben videre ud til kommunalpolitikerne, siger han.

Også vælgerne mener, at der skal være loft over antallet af børn. 84 procent af vælgerne er helt eller delvis enige.

Tallene er trukket fra Altingets kandidatdatabase, hvor 5414 kandidater til kommunalvalget har svaret på spørgsmålet. Norstat har spurgt vælgerne i en måling for Altinget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.