Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overvismand udskyder økonomisk opsving

Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen kan ikke se nogen tegn på, at stemningen i den danske økonomi er ved at vende til det positive.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) talte i august om et »stemningsskifte i dansk økonomi« og dermed et opsving i den slunkne nationaløkonomi.

Men den ændrede kurs lader fortsat vente på sig, mener overvismand og medlem af Det Økonomiske Råd, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

»Hvis vi ser på de hårde facts, så er det svært at få øje på, at der er et opsving i gang derude,« siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til TV 2 News.

Helle Thorning-Schmidt var ellers positivt stemt, da hun i sommer talte om et kommende økonomiske kursskifte, der vil afløse den økonomiske krise, der har kradset i såvel Danmark som resten af verden på grund af finanskrisen.

»Vi er i en situation, hvor vi kan sige, at vi har fået Danmark på sporet igen, og det spor skal vi holde os på. Selvom det stadig er bløde indikatorer, der ligger til grund for det, så er der grund til en forsigtig optimisme. Der er sket et stemningsskifte i dansk økonomi,« sagde Helle Thorning-Schmidt i august.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen tror på, at der er et opsving på vej. Men det har altså ikke givet udslag i nogle brugbare indikatorer indtil videre.

»Da Helle Thorning-Schmidt sagde det, havde vi også en forventning om, at det skete. Men vi må være ærlige og sige, at det kan vi ikke se i tallene endnu,« siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Der er ellers set små glimt af håb for dansk økonmi på det seneste med et stigende bruttonationalprodukt (BNP) og øget eksport. Regeringen har også for nylig lanceret en række vækstinitiativer, der skal skabe øget vækst.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er ifølge TV 2 News »behersket optimistisk«. Han tror på, at opsvinget sætter ind snart – og højst sandsynligt i løbet af det nye år.

»Jeg tror på, at når vi står midt i 2014, så kan vi sige, at det har vendt,« siger han til TV 2 News.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.