Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overenskomstopgør skudt i gang

Kommunerne og fagforeningerne mødtes onsdag til de første forhandlinger om en ny overenskomst. En ny, samlet arbejdstidsaftale ser ud til at blive et af de centrale stridspunkter.

Spørgsmålet om en ny, fælles arbejdstidsaftale for de mange faggrupper i det offentlige ser ud til at blive en af de centrale knaster i de overenskomstforhandlinger, der onsdag blev indledt mellem Kommunernes Landsforening (KL) og fagforeningerne.

Her afleverede parterne deres krav til de kommende armlægninger.

Et af KLs topkrav er, at der diskuteres en bred aftale om arbejdstidsregler for de mange offentlige faggrupper.

»Vi ønsker mere ens arbejdstidsregler. Det gælder især på arbejdspladser med døgnbemanding, hvor mange forskellige arbejdsgrupper arbejder sammen. Der oplever lederne, at det er meget besværligt, at forskellige medarbejdere har forskellige arbejdstidsregler. Der vil vi gerne have mere enkle, smidige og først og fremmest mere ens regler,« siger formanden for KLs Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler (K).

Med omkring 50 faggrupper under sig er FOA den største spiller, når det kommer til en fælles arbejdstidsaftale. Men at pille så drastisk ved et så centralt punkt vil ikke ske med FOAs gode vilje, lyder det fra forbundsformand Dennis Kristensen, som betegner kravet som »uspiseligt«.

»Det er et af de områder, hvor vi får rigtig svært ved at nå hinanden. For vi mener, at hvis man arbejder på skæve tidspunkter såsom aften, nat, weekend eller helligdage, så skal man have ekstra for det,« siger Dennis Kristensen, der dog overordnet mener, at en fælles overenskomst kan være interessant, hvis der følger visse rettigheder med.

»Så skal det være, fordi vi laver et historisk gennembrud på uddannelsesområdet, så alle FOAs ufaglærte medlemmer får ret til en erhvervsuddannelse,« siger Dennis Kristensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.