Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: V-medlemmer er tilfredse med Løkkes første år

Trods den svære skæbne som mindretalsregering høster Løkke ros fra partifæller i ny rundspørge.

Venstre-medlemmer godkender i en rundspørge foretaget af Ritzau det første år med Venstre-regeringen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbnede torsdag dette års folkemøde, hvor han markerer et-årsdagen. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen
Venstre-medlemmer godkender i en rundspørge foretaget af Ritzau det første år med Venstre-regeringen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbnede torsdag dette års folkemøde, hvor han markerer et-årsdagen. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

København. Et klart flertal af Venstre-medlemmer i en rundspørge giver samlet set regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en god bedømmelse efter det første år med regeringsmagten.

1259 byråds- og regionsrådsmedlemmer samt lokal- og kredsformænd er blevet adspurgt. 349 har svaret. Se deres svar her:

Hvordan har regeringen samlet set klaret sit første år?

Rigtig godt: 183

Godt: 138

Hverken godt eller dårligt: 17

Dårligt: 4

Rigtig dårligt: 0

Hvordan har statsminister Lars Løkke Rasmussen klaret rollen som leder for en mindretalsregering?

Rigtig godt: 219

Godt: 106

Hverken godt eller dårligt: 13

Dårligt: 3

Rigtig dårligt: 2

Regeringen har en ambition om at sænke topskatten. Er du enig i, at topskatten skal sættes ned?

Ja: 248

Nej: 63

Ved ikke: 32

Venstre vil betale afskaffelsen af PSO-afgiften med højere bundskat. Er du enig i den model?

Ja: 165

Nej: 133

Ved ikke: 45

Dansk Folkeparti ønsker markante stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, hvis partiet skal lægge stemmer til reformer i efteråret. Mener du, at Venstre bør se velvilligt på ønsket om yderligere stramninger?

Ja: 166

Nej: 130

Ved ikke: 46

Dansk Folkeparti har foreslået, at asylansøgere skal kunne afvises ved grænsen, hvis de i forvejen befinder sig i et sikkert land som eksempelvis Tyskland. Støtter du den idé?

Ja: 225

Nej: 68

Ved ikke: 47

Dansk Folkeparti har foreslået, at udlændinge, der har enten midlertidig eller permanent opholdstilladelse i Danmark, skal kunne sendes tilbage til deres hjemland, hvis forholdene tillader det. Støtter du den idé?

Ja: 233

Nej: 64

Ved ikke: 43

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.