Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Trepart sigter mod praktikpladsgaranti

Regeringen vil give unge en garanti for en praktikplads. Se her, hvad parterne i trepart spiller ind med.

København: Før påske landede en trepartsaftale, der skal sikre, at flygtninge kommer hurtigere i job. Fredag tager regeringen, arbejdsgiverne og lønmodtagerne så hul på næste runde i forhandlingerne. Nu med fokus på uddannelse, opkvalificering og praktikpladser.

Manglen på praktikpladser forsinker unge i uddannelsen, sender dem i skolepraktik eller får dem i værste fald til at droppe helt ud. Se her, hvordan parterne stiller sig over for forslaget om en praktikpladsgaranti til de unge:

* Regeringen:

Foreslår en garanti om praktikpladser til unge på de erhvervsfaglige uddannelser. Er parat til at diskutere både økonomiske præmier og sanktioner til virksomhederne.

* Fagbevægelsen:

Landets største fagforening, 3F, vil tildele arbejdsgiverne en godtgørelse på 120-130 procent for at tage flere lærlinge. Samtidig skal særlige indsatsstyrker tage rundt i landet for at få virksomheder til at tage elever.

LO-formand Lizette Risgaard har også kaldt praktikpladsgaranti "en bunden opgave".

* Dansk Arbejdsgiverforening:

Virksomhederne skal være klar til at skaffe flere praktikpladser, der hvor de har behov for det. DA-direktør Jacob Holbraad har dog advaret om, at ordet "garanti" kan give de unge en forventning om, at de ikke selv skal yde noget for at få en praktikplads.

* Socialdemokraterne:

Vil indkræve penge fra virksomheder, der ikke tager lærlinge, og dele dem ud til de virksomheder, der gør. Det skal ske gennem Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, som arbejdsgiverne betaler til.

Kilde: Berlingske, Ritzau, Ugebrevet A4.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.