Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Tre omstridte paragraffer i offentlighedsloven

Det er særligt tre paragraffer i offentlighedsloven, som en række partier ønsker ændret.

København. Offentlighedsloven bestemmer, hvornår journalister og andre kan få aktindsigt i sager og kigge magthaverne i kortene.

I den omstridte offentlighedslov fra 2013 er det især tre paragraffer, som har ført til stærke protester.

Paragrafferne indskrænker for alle adgangen til aktindsigt i ministrenes arbejde.

Tilbage i 2013 stemte Liberal Alliance, Enhedslisten og Dansk Folkeparti imod loven. Forligskredsen består af Venstre, Socialdemokraterne, De Radikale, De Konservative og SF.

Her er et overblik over, hvad paragrafferne betyder:

* Paragraf 22: Blokerer for offentlighedens adgang til ministre og embedsmænds kalendere.

* Paragraf 24: Blokerer for offentlighedens indsigt i dokumenter, der udveksles på et tidspunkt, hvor det har betydning for rådgivning af en minister.

* Paragraf 27: Blokerer for offentlighedens indsigt i dokumenter udvekslet mellem myndigheder, ministerier og folketingsmedlemmer.

Kilder: Politiken, Information, retsinformation.dk

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.