Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Thyra Franks citater om kopi af undersøgelse

Ældreminister Thyra Frank (LA) er kommet i modvind for gamle udtalelser om at kopiere APV-undersøgelser.

København. Socialdemokratiet kræver en redegørelse fra ældreminister Thyra Frank (LA), der i en bog fra 2010 forklarede, at hun som plejehjemsforstander kopierede et andet plejehjems lovpligtige arbejdspladsvurdering.

Læs her, hvad Thyra Frank i bogen skrev om sin tid som forstander på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg i København:

- Jeg er med på, at man ikke skal skrive af efter naboplejehjemmet, for det opdager de i kommunen. Derfor skriver jeg af efter et plejehjem i en jysk kommune, hvor jeg har en klog kollega. Hvad han ikke kan lave på papir! Jeg beundrer den mand. Og som får det til at fylde.

- Det foregår normalt på den simple måde, at han sender sine papirer over til mig, og så ændrer jeg logoet øverst. Jeg har kun glemt det en enkelt gang, hvilket skabte forvirring i kommunen.

- Det tog min dygtige kollega og flere af hans kolleger tre måneder at lave en APV, som de kunne godkende i kommunen. Det tog os to en halv time at skrive den af. Vi tilføjede en kælder, for det havde de ikke derovre. Det endte med at være småpinligt, for arbejdstilsynet kom faktisk, og der var ikke det rum eller det hjørne, som de ikke studerede med lup. Selv vores toiletbrætter.

- Jeg kunne ikke lade være med at sige til dem, at jeg tror, at de har den rigtige størrelse, for det er sjældent, at der ligger noget ved siden af. Til sidst bad de om vores APV-rapport, hvorefter de sagde: ?Thyra Frank, dette er den bedste APV, vi nogensinde har set?. Jeg stod der med hektiske røde kinder og sagde: ?Mine ord om igen?.

- Ingen tvivl om, at der skal være kontrol og dokumentation. Det, jeg stiller spørgsmålstegn ved, er mængden. Vi skal hele tiden spørge os selv, om det her nu også er nødvendigt. Hvis man er et ærligt menneske og står ved sig selv, bliver man nødt til ind imellem at bøje reglerne, men jeg ved såmænd ikke, hvilke regler jeg bøjer, for jeg sidder ikke og læser i regelværket. Jeg bruger bare min sunde fornuft.

* Ifølge Politiken og TV2 har Thyra Frank flere gange siden gentaget fortællingen. Blandt andet under et foredrag i 2006, som Dagbladet Ringsted gengav:

- Jeg elsker at skrive af. Der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken en gang til.

Kilde: "Thyra Frank - livsglæde & stjernestunder" fra 2010.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.