Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen finde penge til skattelettelser

Udlændinge, børnefamilier, råderummet og tidligere reformer skal finansiere foreslåede skattelettelser.

Finansminister Kristian Jensen præsenterer torsdag den 31. august 2017 regeringens forslag til finansloven for 2018 i Rentekammeret i Finansministeriet.
Finansminister Kristian Jensen præsenterer torsdag den 31. august 2017 regeringens forslag til finansloven for 2018 i Rentekammeret i Finansministeriet.

København. Regeringen og Dansk Folkeparti skal inden længe forsøge at finde finansiering til de skattelettelser, som regeringen har foreslået.

Der er ifølge finansminister Kristian Jensen (V) "tre hovedveje" at gå nedad:

1: Man kan indføre flere optjeningsprincipper for folk, der kommer til landet, så de ikke modtager fuld offentlig ydelse fra dag ét.

2: Man kan øge egenbetalingen for danskundervisning.

3: Man kan sætte et loft over børnechecken. VLAK-regeringen vil fremover kun give fuld børnecheck for to børn i en familie. For det tredje barn får forældrene, hvad der svarer til 75 procent af børnechecken.

Resten af børneflokken modtager forældrene ikke nogen check for, hvis det står til regeringen.

* Regeringens finansiering

Regeringen vil lette skatterne for 23 milliarder kroner og styrke erhvervslivet for to milliarder kroner.

Regeringens planer kræver i alt, at der skal findes 17 milliarder kroner.

Samlet set regner regeringen med at kunne hente godt fem milliarder kroner på "justeringer af overførselsområdet".

Derudover foreslår regeringen at hente godt syv milliarder kroner på det økonomiske råderum, altså det forventede fremtidige overskud på statsbudgettet.

400 millioner kroner spares på børnechecken.

Andre penge hentes fra tidligere gennemført reformer og aftaler, der blandt andet omhandler integrationsydelsen, kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen.

* Forslag fra DF

Dansk Folkeparti har sagt, at partiet ønsker et optjeningsprincip i forhold til SU, så udenlandske studerende ikke modtager samme ydelser under uddannelse som danske studerende.

SU-området er dog forligsbelagt stof, så det vil kræve enighed blandt forligspartierne, hvis der skal spares.

Kilde: Finanslovsforslag 2018.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.