Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Sådan ser bagland på V-toppens kurs

Hernings borgmester står ikke alene med kritik af V-toppens uddannelsesloft og boligskat, viser rundspørge.

København. Hernings borgmester, Lars Krarup (V), har kritiseret Venstre på Christiansborg for at fejle på fire konkrete punkter. Lars Krarup er bekymret for, at det vil skade partiet til kommunalvalget.

Ritzau har spurgt 1240 byråds- og regionsrådsmedlemmer samt lokal- og kredsformænd i Venstre om deres syn på kritikken. 292 har svaret.

Svarprocenten er for lav til, at rundspørgen er repræsentativ, men den kan ses som et fingerpeg om baglandets holdning.

Se svarene her:

* Spørgsmål om uddannelsesloft: Lars Karup mener, at den konkrete formulering af uddannelsesloftet er "meget langt fra det Venstre, jeg kender". Er du enig?

Ja: 164.

Nej: 90.

Ved ikke: 37.

* Spørgsmål om boligskat: Da Venstre var alene i regering, lagde man op til en progressiv skat på boliger. Nu har VLAK-regeringen fremlagt et udspil med flad skat. Det vil putte flere kroner i Nordsjælland på et tidspunkt, hvor der er behov for mere udligning mellem kommunerne, mener Lars Krarup. Er du enig?

Ja: 153.

Nej: 104.

Ved ikke: 33.

* Spørgsmål om definitionen på, hvornår man er "dansker": Lars Krarup mener, at Venstre er gået DFs ærinde ved at stemme for et fælles forslag til vedtagelse i Folketinget om, at "danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark". Er du enig?

Ja: 131.

Nej: 121.

Ved ikke: 40.

* Spørgsmål om, at regeringen ikke er gået med i en aftale om at bruge 762 millioner kroner på kollektiv trafik: Venstre har sagt nej til at være med i togfonden og en aftale om forbedret kollektiv trafik, der ifølge Lars Krarup "i den grad" indeholder initiativer, som Venstre har arbejdet for. Favrskov og Skanderborg får hver et trinbræt, Aalborg får bedre busdrift i aftalen. Er du enig med Lars Krarup i, at Venstre burde være med i aftalen?

Ja: 83.

Nej: 152.

Ved ikke: 57.

* Spørgsmål: Lars Krarup er samlet set bange for, at Venstres politiske kurs på Christiansborg vil skade partiet ved kommunal- og regionsrådsvalget til efteråret. Deler du den bekymring?

Ja: 129.

Nej: 138.

Ved ikke: 25.

* Spørgsmål: Mener du, at Venstre er blevet styrket eller svækket, efter at Liberal Alliance og De Konservative er kommet med i regering?

Venstre er blevet styrket: 137.

Venstre er blevet svækket: 88.

Ved ikke: 67.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.