Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Sådan forløber et mistillidsvotum

Hvis Eva Kjer Hansens fremtid som minister skal afgøres i folketingssalen, bliver det tidligst om en uge.

ARKIVFOTO: Folketingssalen - her besøgt af 179 folkeskoleelever.
ARKIVFOTO: Folketingssalen - her besøgt af 179 folkeskoleelever.

De Konservative udtrykte tirsdag aften mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Dermed er der et flertal i Folketinget, der ikke længere har tillid til ministeren efter striden om landbrugspakkens miljøeffekter.

* Hvis et flertal i Folketinget ikke længere har tillid til en minister, skal ministeren træde tilbage.

* Det er meget sjældent, at Folketinget stemmer om et mistillidsvotum, for enten har ministeren selv valgt at gå af inden, eller også har statsministeren udskrevet valg.

* Hvis det ikke sker, skal Folketinget stemme om sagen i folketingssalen, hvor folketingsmedlemmerne stemmer om det såkaldte mistillidsvotum.

* Tidligst onsdag om en uge kan et mistillidsvotum til Eva Kjer Hansen komme til afstemning i Folketinget, da det skal behandles som led i en hasteforespørgselsdebat i salen.

* Inden da skal Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), have godkendt en anmodning om en sådan debat fra en bredere kreds af partier.

* Hvis Folketinget udtrykker mistillid til statsministeren, skal regeringen gå af eller udskrive nyvalg. Den siddende regering fortsætter dog, indtil der er fundet en ny. Men ministrene må kun tage sig af praktiske ting, der er nødvendige for den offentlige forvaltning.

Kilde: Folketinget.dk og jp.dk

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.