Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Måling sender Nye Borgerlige i Folketinget

17,7 procent svarer i ny Voxmeter-måling, at de vil stemme på et parti med strammere udlændingepolitik end DF.

Pernille Vermund og Peter Seier Christensen er stiftere af partiet Nye Borgerlige og henholdsvis formand og næstformand i partiet, som kæmper for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Free/Pressefoto
Pernille Vermund og Peter Seier Christensen er stiftere af partiet Nye Borgerlige og henholdsvis formand og næstformand i partiet, som kæmper for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Free/Pressefoto

København. Partiet Nye Borgerlige, der blev stiftet i september sidste år, samler vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

En ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau viser, at en del danskere efterlyser et parti med en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti:

* Spørgsmål: Hvis det bliver muligt ved næste valg, vil du overveje at stemme på et parti, der har en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti?

Ja: 17,7 procent

Nej: 74,4 procent

Ved ikke: 7,8 procent

* Spørgsmål: Partiet Nye Borgerlige forsøger at blive opstillingsberettiget til næste valg. Partiet vil føre en stram udlændingepolitik som Dansk Folkeparti og en borgerlig økonomisk politik som Liberal Alliance. Vil du stemme på partiet, hvis det stiller op?

Ja: 10,8 procent

Nej: 75,7 procent

Ved ikke: 13,6 procent

Meningsmålingen har 1065 repræsentativt udvalgte respondenter. Modsat normale meningsmålinger fra Voxmeter har respondenterne ikke i denne måling haft mulighed for at vælge mellem alle partier, men er specifikt blevet spurgt til Nye Borgerlige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.